2017-01-16

Underbart är kort

Skrivretreaten var underbar. Tyvärr bara alltför kort. Sonen hade svårt att vara utan mamma för tillfället och jag fick lov att komma hem tidigare än planerat. Men jag fick ihop 9000 ord och kom bra igång med skrivandet efter jullovets långa, plågsamma paus. Nu jobbar jag hårt på att hålla momentum uppe. Jag har dryga 58 000 ord skrivna på manuset och det ser ut som att jag nu börjar våga tro på att det faktiskt blir en bok. Även om dessa 58 000 ord, naturligtvis, är en gräslig soppa utan ordning och struktur och dramatisk båge och bla bla bla. Tänkte tanken idag att till och med min underbara redaktör skulle avsäga sig bekantskapen med mig om hon någonsin fick se mina romanmanus i det här skicket (jag redigerar alltid i flera omgångar innan jag skickar in till förlaget).

Idag har jag suttit på café hela morgonen och förmiddagen (för att inte vara hemma där vardagens sysslor tränger sig på mig) och inte skrivit något nytt men istället planerat resten av boken. Nå, riktigt sant är det inte, jag är fortfarande osäker på exakt hur klimaxet på slutet skall bli, och vad det skall bli, och om det skall bli mer text efter det och om det eventuellt blir en tredje bok om Maresi. Låt oss säga så här istället: boken är ovanligt planerad för att vara jag :-)

Annars vill jag mest bara sy och sticka just nu. Kreativiteten sprutar ur mig och jag passar på och tar det till vara. Jag sydde en underkjol igår, av ett loppisfynd och utan mönster, och blev supernöjd. Idag skall jag ta mig an ett nytt klänningsmönster - bara jag jobbat färdigt först.

3 kommentarer:

 1. Jag röstar för en Maresi III! ;) Hon är en intressant karaktär och det skulle vara extremt kul att följa henne i olika etapper av hennes liv, speciellt med tanke på hennes uppväxt i Röda klostret. :D

  SvaraRadera
 2. Jag håller nog lite med Malin!

  SvaraRadera
 3. Vi skall se. Jag har lite material till en tredje bok men inte på långt när tillräckligt.
  Än.

  SvaraRadera