2017-01-02

2017 och goda föresatser

Hej hej bloggen, nytt år, nytt liv eller hur var det nu?

Barnet ser på Angry Birds på Netflix och jag försöker korrekturläsa Naondel på engelska framför brasan (ja, fortfarande, deadline i morgon) medan maken jobbar i sitt arbetsrum. En vecka kvar av barnets jullov, inget kvar av vårt. Jag är full av goda föresatser och energi inför det nya året, få se hur länge det tänker hålla i sig denna gång. Jag har en fin ny kalender och skriver upp målsättningar och organiserar mig.

Jag har reviderat mitt mål för den kreativa utmaningen jag bloggade om före jul: en halv timme om dagen är för mycket för mig. Det kommer bara att leda till att det inte blir av. Så jag tar femton minuter kreativt skrivande som inte är bokrelaterat, och dessutom räknas dagboksskrivande till det (och brev). Sen blir det säkert ofta mer än en kvart när jag väl kommer igång.

Jag tänker fortsätta ta det lugnt med sociala medier, jag märker att jag bryr mig mycket mindre om dem nu efter min 8 dagar långa paus och jag vill inte halka in i mitt okontrollerade beroende igen. Det har varit alldeles för skönt att igen kunna läsa och tänka. Bloggen kommer nog också att lida lite av det, är jag rädd.

Nästa vecka skall jag ha en liten ensam skrivretreat, då hoppas jag att komma långt med Maresi 2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar