2016-11-14

Skrivtid, sömnadslust

Jag har plötsligt börjat sy igen. Jag har sytt en trikåklänning som blev lyckad, och det gav mersmak: i lördags sydde jag ett par leggings i underbart mjuk merinotrikå (mycket prisvärd från Eurokangas!) och så påbörjade jag en klänning i mjukaste flanell. Det är med ens så roligt att sy igen (under många år har jag försökt ta upp denna hobby pånytt men aldrig kommit längre än till att köpa nya tyger) att jag måste fly hemmet till arbetsrummet idag, för annars kommer jag inte att få något gjort utan kommer bara att sy. Jag kom ju till och med på hur jag skall få axelsömmen snygg på ärmarna! Men nu börjar min skrivperiod på riktigt. Inga fler jobbresor på ett bra tag, inga fler åtaganden. Nu skall Maresi 2 börja ta form på allvar. Så sömnaden får bli till kvällarna.

Jag tror att vad jag skall ta itu med idag är att sortera alla de tankar, idéer och uppslag för berättelsen som jag samlat på mig på olika lappar. Dem skall jag sedan sprida ut runt mitt arbetsbord, så jag hela tiden har för ögonen vad jag tänkt, så att jag säkert får med allt.

Veckan börjar bra: Sofia och Katta från En förbannad podd recenserar Maresi i sitt nya avsnitt, och som bonusmaterial finns en del av författarintervjun Helena Dahlgren gjorde med mig på Konstnärsbaren i Stockholm för en vecka sedan. Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar