2016-04-28

Inåt, inte utåt

Det blir färre blogginlägg just nu. Det har att göra med att jag försöker lägga mindre tid på sådant, så att min arbetstid går åt till att skriva, för att minska min stress över allt som är ogjort. Det har också att göra med att jag på grund av mina utmattningssymptom gör mycket lite, alltså finns det väldigt lite att blogga om. Och så har det att göra med att jag i och med mina försök att varva ner och ta hand om mig själv vänder mig mer inåt än utåt. Jag skriver mer i min dagbok, sitter och stirrar, tänker, läser och försöker vara mindre online. Behovet av att vända mig utåt och blogga har helt klart minskat.

Men inte överger jag bloggen helt! Och just nu kände jag att jag vill berätta att jag igår skrev 738 ord på Maresi II, alltså del III i Krönikorna från Röda klostret. Det var oerhört spännande att sätta igång, och idag när jag kom till mitt arbetsrum kände jag mig nästan...blyg. Jag var blyg och spänd inför att närma mig Maresi igen. Så jag har ägnat dagens första arbetstimme åt att svara på mejl och skriva en kolumn klart istället. Men nu skall jag samtala lite med Maresi igen.

4 kommentarer:

  1. Älskar dina inlägg om ditt skrivande!

    SvaraRadera
  2. Jag tror det är bra att du fokuserar på ditt skrivande (sa hon lystet) och att ta hand om dig. Roligt att höra att du samtalar med Maresi i alla fall! :-)

    SvaraRadera