2015-09-16

Work work and some play

Anaché vann inte HelMet-priset igår, men Emmi Itäranta fick publikens röst med sin Teemestarin tytär (Memory of Water) vilket gjorde mig hjärteglad. En fantasyvinst är alltid en vinst för alla oss som älskar genren! Dessutom fick jag träffa Emmi som hastigast, och det var sannerligen på tiden. Sedan åt jag god lunch med mitt förlags litterära chef, och så köpte jag en klänning och hade lite dåligt samvete över det, men när jag kom hem hade jag fått skatteåterbäring! Wohoo! Så lite klänning fick jag faktiskt fira med.

Nu skall jag redigera vidare. Men i morgon tar jag en ledig dag. Jag insåg att av de senaste fyra helgerna har jag jobbat tre. Och dessutom blir det jobb i lördag: först i Kervo där det ordnas en fantasidag på bibban och jag skall berätta om Maresi (på finska) kl 13. Och sedan åker jag vidare till Esbo där Escon går av stapeln. Jag skall vara på scen kl 16.15 och sedan igen kl 17 - då tillsammans med Siri Pettersen från Norge som skrivit en ohyggligt populär fantasyserie, Odinsbarn. Verkligen värt att komma och lyssna! Jag har varit vän med Siri på FB länge redan men nu skall jag äntligen få träffa henne.

Men därför tycker jag att jag är förtjänt av en ledig dag mitt i veckan. Annars bränner jag snart ut mig

2 kommentarer:

  1. Det är jätteviktigt med lediga dagar! Njut av dagen, klänningen och skatteåterbäringen. :)

    SvaraRadera
  2. Roligt med nominering i alla fall! Jag hoppas många människor hittar Anaché via den. Jag är mycket nyfiken på Mia Kankimäkis Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, men jag är så trög att läsa på finska :-/

    Jag ska gå och lyssna på Siri Pettersen på uni på måndag: http://www.helsinki.fi/sup/aktuellt/Odininlapsi.html

    SvaraRadera