2015-08-14

Ett läsande barn

Igår hade jag nöjet av att få uppleva ett läsande barn. Ett sånt där som kom hem från skolan, sa hej, nappade åt sig en bok och försjönk i den på soffan så djupt att då barnets mor frågade något tog det flera upprepningar innan frågan nådde fram, och ett yrvaket "Va?" hördes bakom boken.

Lite extra roligt var det att boken barnet ifråga var så djupt försjunken i var Tidspiraten. Se där ett fängslande läromedel :-)

7 kommentarer:

 1. Hej Maria! Jag är väldigt nyfiken på Tidspiraten (har läst igenom dina inlägg om den och tänker beställa på nätet) och undrar också lite vilken typ av referenslitteratur du använt? Finns det något "standardverk" för finsk historia? Har du lust att berätta lite mer om hur du gjorde research? Jag är väldigt sugen på att skriva historiskt själv, just nu!. Men tycker att det verkar svårt - research tar mycket tid och jag tänker att det verkar lurigt att lyckas undvika anakronismer och andra felaktigheter om man själv inte är historiker.

  Bästa hälsningar,

  Janina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Hej Janina! Jag skall svara ordentligt i ett eget inlägg!

   Radera
 2. Hihi, härligt!

  Har du förresten sett att du finns med på Helmets litteraturpris-lista? :-) http://www.helmet.fi/sv-FI/Evenemang_och_tips/Nyhetsglimtar/Rosta_pa_din_favorit_bland_finalisterna_%2871081%29
  Puffa för det så att folk kan rösta!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Där gick vi i kors, bloggade nyss om det!

   Radera