2015-02-23

Åter till arbetet

Åter hemma från sportlovet. Ännu idag är vårt sovrum en byggarbetsplats (men jag stack in huvudet i morse och fick en sneak peek - det blir UNDERBART snyggt! Ljust och vackert och ett helt annat rum) så jag kan inte jobba hemma - högljudda redskap, damm och arbetare överallt. Som tur är hade jag förvarnat Nora och fick komma och arbeta i Lillkammaren i Dönsby B&B. Här är det enda som hörs tuppen Undulas fanfarer och lite fågelkvitter. Och nu också regnets skvalande i stuprännorna (vad ÄR det med denna februari, det skall ju vara årets kallaste månad?).


Idag gäller det mesta arbetet administrativa grejor som blev ogjorda under sportlovet. Och så skall jag ge en telefonintervju för åländsk radio inför Mariehamns litteraturdagar. Som går av stapeln riktigt snart, 20-22.3. Och där jag på söndagen skall hålla en predikan. Som jag ännu inte skrivit. Och som jag inte vet vad den skall handla om.
*insert panic mode here*
Men under sportlovet skissade jag i alla fall upp en beställd novell med deadline i april, så det känns bra. Och planerade mycket på Naondel (ja, jag kan väl lika gärna namnge "Det Nya" projektet, eftersom info om det finns på min agents hemsida). Den Stora Uppgörelsen börjar ta form nu, även om jag fortfarande brottas med några avgörande problem. Som vem som skall få leva och vem som måste dö. Och hur. Och varför. Och om en som jag trodde skulle dö istället kan få leva. Men hur. Och varför.

2 kommentarer:

  1. Jag måste också rymma hemifrån på grund av fasadrenovering. Tyvärr pågår den lite längre än er renovering. MEN det finns ju många kaféer i Helsingfors att sitta på! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh nej, fasadrenovering är jobbigt. Inplastade fönster :-( Tur att du har caféutbudet!

      Radera