2015-01-13

Sömnad och knåp

Jag tänkte att jag skulle dokumentera jacksömnaden här på bloggen, steg för steg. Fast få se nu. För ikväll har jag ägnat mig åt steg 1: att ta ut mönsterdelarna. Och medan jag kryper omkring på golvet med prassliga mönsterpapper som rivs sönder och aldrig ligger slätt och ryggen krampar och nacken värker så undrar jag HUR jag intalat mig att jag tycker om att sy??
Men nu måste jag sy klart den här jackan. Hur den än blir. När jag betalat ca 50e för materialet (ja, man får i sanning billigare, och bättre, jackor i affären. Min skall t.ex. inte ens vara fodrad, och en liknande kort jacka köpte jag förra sommaren, fodrad och med fickor och allt, för 15e).
I morgon: ta ut delarna i tyget. Vilket är ungefär lika vidrigt. (Bild på tyget finns på mitt Instagramkonto, där heter jag @turtschaninoff.)

Blev bjuden till Makaronimammans skrivarlya idag. Där njöt jag för fulla muggar och skrev 1000 nya ord. Tvivlet satt och skrek mig i örat men jag bankade det i huvudet med en istapp och skrev vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar