2014-11-02

Dag två

Vet ni varför NaNo är bra för mig? För att det är bara genom att skriva som jag kan komma fram till vad texten handlar om. Jag har fastnat i att tänka på texten för mycket och jag kommer inte fram till några lösningar. Men så fort jag börjar skriva ger jag texten en chans att leva och andas och växa av sig själv. Och det är så det blir allra bäst.

8 kommentarer:

 1. Jag tror jag är lite likadan. Att man måste skriva, skriva, skriva för att upptäcka vad man skriver om. Jag är lite för inne i redigeringsfasen från ettan att jag känner mig väldigt kritisk till allt jag skriver. Har lust att gå och ändra, peta... Får försöka släppa det. Lyckades ändå som nåt mirakel få ur mig över 2000 ord igår. Kanske den här historien har funnits så länge i mig att den äntligen bara hoppar ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna för att det är så!

   Radera
 2. Känner igen mig i det ni skriver - jag har också fastnat något hemskt i att försöka tänka ut vad det är jag skriver, istället för att faktiskt skriva. Och då blir man så blockerad och skrivandet blir en pina.

  Det är så härligt att bara skriva på hejdlöst utan att stanna upp för att ifrågasätta.
  Att det sedan blir världens migrän när det är dags att redigera, det får man väl leva med. Shitty first draft, eller vad är det man brukar kalla det? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det - men skriver man inget utan bara planerar blir det aldrig nåt skit att redigera sen! Så vi skall bara skriva på.

   Radera
 3. Dessutom har du ju gjort förarbetet redan, så då är det ju dags att släppa det för att du ändå vet stuff och kan skriva dig fram till vad mer du behöver veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer. Och det jag skriver mig fram till är allt så mycket bättre och mer överraskande än det jag planerar.

   Radera
 4. Jag älskar NaNoWriMo, så här efter fyra dagar (missade första). Jag har inte haft minsta lust eller ork att skriva mina tusen ord när jag har börjat, men eftersom jag jobbar under tidspress och eftersom jag har bestämt mig för att göra det här, har jag skrivit ändå. Och jag har fått reda på en massa saker om mina karaktärer som jag aldrig hade vetat annars. Visst, mycket av det jag skriver är riktigt uselt och oanvändbart, men det gör ju inte så mycket. Finns det tillräckligt mycket att ta av sen går det lätt att klippa bort allt som är ruttet.

  Jag är SÅ glad att jag är med. SÅ glad att jag är med med ett projekt som jag velat skriva länge men som jag nästan alltid ändå väljer bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis sådär känner jag också! Det är världens bästa spark i ändan.

   Radera