2014-10-10

Fredag och inte så dumt

Jag skrev faktiskt nåtslags synopsis idag. Sen skickade jag det åt min man, som a) sysslar med marknadsföring, och b) skrivit en hel del synopsisar (?) eftersom han sänder manus till den engelskspråkiga marknaden där såna krävs. Han läste, och sa ja, det är en start, nu får du skriva nåt som säljer.

Sen gick jag en lång promenad med hunden (men den blev mycket längre än jag tänkt mig och efter en timme och tio minuter och lång väg kvar hem ringde jag maken och sa kom och hääämta). Men det var verkligen skönt att vara ute. Jag njöt av både färgerna och dofterna. Och lönnar är mina favorithöstträd.

Sen var maken och jag på gemensam shoppingrunda på loppis & i leksaksaffären (nästa vecka fyller sonen 4). Vi fyndade fodrade gummistövlar (sorry, de passade E Nora!) och en helt ny regnrock för
några slantar. Mycket bra. Sen satte vi oss på Serendipity och skrev. Också mycket bra.

Jag bakade äppelpaj och stekte köttbullar och kokade potatismos medan barnafadern byggde lego med barnet, och sen tog jag barnet och hans livs första godispåse på hans livs första biobesök. Det var  spännande. Och Mumin på Rivieran var en jättebra nybörjarfilm. Och stolen vippade upp och ner och det var mörkt i salongen! Men det mest spännande av allt var nog att det var mörkt också ute när vi kom ut. Sonen brukar ju lägga sig ungefär då, eller i alla fall inte vara ute längre den tiden. "Jag vill ta alla som vi känner och åka ut i mörkret" sa han drömskt i bilen. När vi kom hem måste vi stanna ute en stund så att han fick uppleva mörkret och kontrasten mellan mörker (vår trädgård) och ljus (gatulamporna på gatan). Och cyniska mamma tänkte "Vänta bara till vintern så får du nog uppleva mörker så det räcker"... Usch vad man är gammal och hemsk.

På det stora hela ungefär allt jag kan önska mig av en fredag.Aj jo, filmen var också riktigt okej.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig fredag du hade! Låter fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var den faktiskt! Nu sover resten av familjen redan, också hunden på sin dyna bredvid mitt skrivbord drömmer och gnyr i sömnen...

   Radera
 2. Maria, får jag snälla stjäla din bild på B&Bet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Du får gärna ange fotograf bar.

   Radera
 3. Låter som ni hade en fantastisk fredag. En sak som jag nog inte riktigt hade kunnat föreställa mig innan jag blev förälder var hur häftigt det är att få se sitt barn uppleva de där Första särskilda händelserna, som godispåsen, biobesöket, eller som min pojk fick uppleva i helgen - första turen på en stor färja. Det är snudd på magiskt. Man uppskattar det själv på ett helt nytt sätt. :)

  SvaraRadera