2014-09-08

Fantastik i Åbo

Om knappa två veckor är det dags för Fantastik 2014 i Åbo! Jag har äran att vara hedersgäst, så jag är på plats under hela dagen. Så här ser schemat ut (Sorry, får inte bort den vita bakgrunden):

12.00 Dörrarna öppnas

12.30 Välkomsthälsning
12.30-13.00 Fantastisk podd: I Tove Janssons skugga
Följ med då författarna Mia Franck, Hannele Mikaela Taivassalo, Maria Turtschaninoff och Jenny Wiik bandar in ett nytt avsnitt av poddsändningen Fantastisk podd.

13.15-14.00 Forska i det fantastiska?
Doktorand Jakob Löfgren berättar om fantastikforskning vid Åbo Akademi och presenterar sitt eget forskningsområde som behandlar fans av Terry Pratchetts Discworld.

14.15-15.00 Möt hedersgästen Maria Turtschaninoff
Författaren Maria Turtschaninoff läser från sin nya bok, intervjuas av bibliotekarie Lisa Nylund och besvarar publikens frågor. Möjlighet till signering av böcker efter programpunkten.

15.15-16.00 Digital magi
Illustratören Jenny Wiik berättar om sin utställning vid biblioteket och hur hon går till väga för att illustrera science fiction och fantasy.

16.15-17.00 Nordiska science fiction- och fantasyfilmer - mer än bara Iron Sky
Religionsvetaren och filmforskaren Sofia Sjö presenterar sina favoriter bland nordiska fantastikfilmer.

17.15-17.45 Det här gillar vi! - Tips om allt möjligt fantastiskt
Paneldiskussion där panelisterna ger tips om science fiction- och fantasyverk de gillar speciellt mycket. Verken kan vara böcker, serier, filmer, musik, teater, spel, ja fantastik i vilket format som helst! Med i panelen är Maria Turtschaninoff, Kenneth Lindholm, Mia Franck och Vilgot Strömsholm, som ordförande fungerar Ben Roimola.

18.00 Dörrarna stängs

Så om du bor i Åbo, eller känner dig sugen på en dag full av bra fantastikrelaterat program, kom förbi! Platsen är alltså Studio-salen, Åbo stadsbibliotek.

Och jag sitter och väntar på dagens post, som borde föra med sig ett ex av Maresi...

2 kommentarer:

  1. Jag kan tyvärr inte komma, fast det ser väldigt lockande ut! Jag hade redan prickat in det i kalendern, men blev i stället uppsnurrad i arrangerandet av en stor, internationell klimatdemonstration samma dag... Om du kan tänka dig att puffa för den så finns det mera på t.ex. Fb https://www.facebook.com/events/1531020277111714

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är faktiskt en väldigt giltig orsak att inte komma. Skall puffa!

      Radera