2014-08-19

Lite siffernörderi

Igår dök jag tillbaks in det nya projektet. Fast först måste jag ju prokrastinera lite. Denna gång gjorde jag det genom att räkna statistik. Jag älskar siffror och att kvantifiera saker. Jag räknade ut, att om jag fortsätter skriva på den här berättelsen med samma takt jag haft sen starten i januari, och om den blir ungefär så jättelång som jag misstänker att den kommer att bli, så är jag klar i oktober 2016.

Med det första utkastet.

Detta är inte okej. Så med andra ord måste jag lägga på ett kol. Jag skulle vilja bli färdig med ett första utkast i maj nästa år (så kan jag med gott samvete ha sommarlov och besöka Åland), och sedan ägna hösten åt omskrivning. För att klara det måste jag varje arbetsdag skriva 650 ord. Och det är helt rimligt. Ofta skriver jag mycket mer än så, men sen kan det ju pga andra åtaganden, sjukdom och allmänt dåligt flyt gå dagar då jag inte skriver alls. För att inte tala om jul- och sportlov mm. 

Igår skrev jag 1300 ord, så nu är jag en hel dag på plus!

2 kommentarer:

  1. 650 ord per dag. Ja, det skulle ju vara easy peasy om inte just det du säger, livet kom i vägen. Och när man sen samlar sina 650 ord per dag till en enda dag på två veckor. Ja då är det ju liksom mer. Inte för att jag kan räkna. Överlåter det åt dig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ack ja. Och ibland måste jag faktiskt planera också. Som idag. Då blir det inte så många ord.

      Radera