2014-06-04

Anaché = Ayla??

Men hjälp. Mina böcker finns på Goodreads, det har jag inte ens fattat. Recensionerna är bra överlag. Men man borde ju aldrig läsa recensionerna. För några jämför Anaché med Grottbjörnens folk (som en positiv sak, dessutom).
Nu tror jag att jag går och drar nåt gammalt över mig.

11 kommentarer:

 1. Hahahaha :-D Förlåt, men det där är bara knäppt! Nej. Nejnej och nej.

  Det påminner mig om när min kompis hörde en bokhandelsexpedit rekommendera Mary Stewart till någon som gillade Dorothy Sayers och ville ha något liknande. Okej, kvinnlig deckarförfattare som använder sig av litterära citat, men där slutar liknelsen. Sayers är högklassig litteratur. Mary Stewart är helt trevlig läsning, om man gillar romantiska böcker med traditionella könsroller och lite deckarstuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Den analogin hjälpte min stukade heder.

   Radera
 2. Jag har läst Grottbjörnens folk (som tonåring, gillade den då). Har blivit mer kritisk med åren, kan jag tänka. Men jag kan ärligen säga att jag ALDRIG dragit en sådan parallell. Någonsin. Och inte kommer att göra det heller. Det är ljusår mellan böckerna. Anaché var en av de absolut bästa böckerna jag läste under förra året. Grottbjörnens folk kanske har sina poänger men den blev aldrig en favoritbok. Det är Anaché.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Jenny! Jag behövde höra det där.

   Radera
 3. Ha ha! Hahahahaha! Funny.
  Fast egentligen, underkänn inte läsaren, om det där är jämförelsen, då är det väl hens sätt att tolka även om du inte tycker att de hör ihop (eller jag).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag underkänner inte läsaren!!
   Jag underkänner mig själv.

   Radera
  2. Nå det är väl onödigt. Då underkänner du andra läsare som säger att du är superb. Godkänn alla sorter bara. Och inse att du skriver för mer än ett sätt att tolka.

   Radera
 4. Det var så oväntat att jag inte vet om jag ska skratta åt det... Den sammankopplingen har jag nog aldrig gjort!

  SvaraRadera
 5. Jag gjorde den kopplingen ganska tidigt i mitt läsande. Vad är det för konstigt med det?

  SvaraRadera