2014-03-05

Löss

Jag går igenom det språkgranskade manuset. Det är mycket jobb. Jobb av kategorin skulleintehalustattgöraförbokenärjuegentligen KLAR. Men. Denna bok kräver noggrannhet. Den förtjänar det. Så jag biter ihop och tar fram luskammen. Här skall granskas.

3 kommentarer:

 1. Har du något bra tips för hur man inte blir blind för sin egen text? Efter si och så många vändor med redigering och språkpill tycker jag man tappar förnågan att bedöma vad som är bra och vad som behöver justeras. Iallafall vad gäller finliret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag ju någon annans kommentarer att gå igenom, vilket dels löser det problem du nämner, dels gör att jag ser på texten på ett nytt sätt. Annars tycker jag det bara finns ett vettigt råd om det gäller ens egna genomgångar av text: TID. Låt texten ligga så länge som det behövs. Och sen, när man verkligen inte kommer längre själv, att låta någon annan läsa.

   Radera
  2. Tack för svaret Maria. Tid är nog det viktigaste som du säger! Man ser ju ofta på texten med helt nya ögon när den väl fått ligga till sig ett tag i skrivbordslådan. :)

   Radera