2013-12-14

Sittplats

Jag är inte den som blir sugen på möbler. Jag köper nytt då det behövs en ny av något för att det gamla är sönder eller det behövs mer förvaringsutrymme eller en ny barnsäng osv. Men nu är jag plötsligt helt förälskad i Ikeas uppdatering av en 50-tals öronlappsfåtölj. Jag har ju ingen bra läsfåtölj att sjunka ner i, och denna skulle passa perfekt i mitt arbetsrum här hemma. Inte sant?


5 kommentarer:

 1. Ha, jag är trendigare än du! Trodde aldrig det skulle hända.
  Jag har fåtöljen och kan rekommendera den. Fotpallen är också snygg (fast den har jag inte på grund av platsbrist) och den finns ju numera även som soffa.

  Det var intressant att höra att Ikea (egen utsaga) uppfann öronlappsfåtöljen på femtiotalet. Jag som trodde det var en stofilmöbel - så visade det sig vara en hipstermöbel istället. Men det gör den väl inte automatiskt sämre.

  Ett varningens ord bara för att lådan är stor och fåtöljen tung. Försök inte bära in den själv oupppackad. Det gjorde jag och det var ren tur att en snäll granne kom förbi och bröt lite rygg med mig.

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googlade genast fram soffan och den får lite fel proportioner tycker jag. Jag har en äkta femtiotalsfotpall så det behöver jag inte. Är fåtöljen riktigt bekväm, så där att man vill krypa upp i den med en bok och sen bara stanna där?

   Radera
  2. eh... jag tror det. Vi skaffade den mellan barnen och jag har ärligt talat inte hunnit sitta i den särskilt mycket. Minstingen kräks dessutom ganska ofta så ska man sätta sig och vyssja honom sätter man sig hellre i soffan som har tvättbart överdrag.

   Men när jag provsatt tidigare idag tyckte jag det, liksom när jag köpte den. Man sjunker ned lite grann. Det är bra med armstöd och man kan luta huvudet bakåt.
   Men Mia är nog en bättre recensent än jag.

   Du är hursomhelst välkommen i klubben. Kostar bara ett par tusenlappar. Eller hundralappar är det väl hos er.

   U.J.

   Radera
 2. Har inte den utan en gammal, sån. Och ja, det är precis vad man vill ha att sitta i när man läser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner att jag MÅSTE ha en för att vara med i klubben. Synd att julen är så nära, annars hade julgubben fått ett önskebrev...

   Radera