2013-05-15

Bloggtorka

Det blir lite tyst på bloggen ett tag. Jag försöker uppdatera, men är förkyld och hes och har flera skolframträdanden, samtidigt som jag halkar efter med allt annat som borde göras, och blir stressad av allt det ogjorda samtidigt som jag absolut borde vila för att bli frisk. På veckoslutet skall jag på Skolmusik och lyssna på bästis som dirigerar, jag vill verkligen vara frisk till det! För att inte tala om att the husband fyller år.

Vi hörs när jag mår bättre!

7 kommentarer:

 1. Krya på dig, det låter som ett roligt veckoslut! Jag hoppas på besök nästa vecka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå för att det inte skall bli av får de nog låsa in mig :-)

   Radera
 2. Nämenkolla: (fast du har antagligen redan sett det) http://www.svd.se/kultur/disney-backar-om-modig-flicka_8179108.svd

  Krya på dig.

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog tack vare min upprördhet som de kom på andra tankar!
   Fast jag såg bilder på vad de gjort med de andra disneyprinsessorna - förfärligt. De ser faktiskt alla ut som nåt ur Real Housewives. http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fjezebel.com%2Fdisney-pulls-sexy-merida-makeover-after-public-backlash-494274022&h=EAQGR8sN_

   Radera
 3. Tack för länk. Det är sådant jag missar genom att inte ha facebook.En del intressanta kommentarer också. Själv studsar jag kanske inte så mycket av Aurora - hon har alltid varit vampen i gänget - men Belle gör mig desto ondare. Hon är bokmal, eskapist och äventyrerska (du skulle nog säga nörd). Hon kan mycket väl fixa håret och ta på sig en guldklänning till en dejt OM hon har ett magiskt klädskåp som hjälper henne men jag är rätt säker på att hon aldrig skulle fixa något så avancerat som den nyare bilden, bara för att hänga med väninnorna. (Den filmen är problematisk på många sätt men likväl kan jag inte se den utan att bli lite kär. Jag antar att det är magi helt enkelt.)

  Jag är väldigt ambivalent till prinsess- satsningen. Jag tycker prinsessrollen är en av de intressantaste i vad vi kanske kan kalla sagotraditionen och jag fascineras av hur disney gör våld på sin egen skapelse men ibland inte riktigt lyckats sminka över blåmärkena. Jag har dessutom så kitschig smak att jag nästan skulle kunna köpa prinsessklistermärken.
  Samtidigt tittade jag just in lite på den officiella hemsidan och undrar nu om jag kommer att kunna sätta lås på den när min dotter börjar använda internet på allvar om några år.
  (med mera med mera med mera. Sagoprinsessor och adaptioner kan jag prata om hur länge som helst.)

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att du diggar Belle! För min man är det Ariel :-)
   Jag blev mest arg av Mulan. Krigarprinsessan som genomgick hudblekning :-(
   Min svägerskas man som har två döttrar är fortfarande ställd över att han nu kan allt om alla disneyprinsessor. Hur de än försökt värja sig mot det finns de överallt (i USA).

   Radera
  2. Hoppsan, Ariel var visst inte med på listan - men hon har ju å andra sidan - kanske med sjöjungfrurs rätt - alltid sett rätt overklig ut.
   Den rullen är också rätt magisk men där tror jag det handlar mer om filmens tematik än henne som person. Jag kan dock inte svära på vem av Belle och Ariel jag skulle hålla på i en catfight eller rädda först ur ett brinnande hus eller vad man ska dra till med.
   Jag har bloggat någon gång om hur de gjort våld på Ariel genom att låta henne ha ett recept på tonfisksmörgås i "prinsessornas kokbok" - trots att det är en del av konflikten i filmen att sjöfolket är vegetarianer. (Jag tror däremot hon kanske skulle kunna äta landdjur - de kan man ju inte prata med.)
   Och jo, Mulan är nog egentligen mest diskutabel av de nuvarande retuscheringarna.

   Intressant med prinsessorna. Jag trodde man såg betydligt färre disneyfigurer i USA än i Europa, men det gäller kanske inte filmgestalterna.

   Men om nu prinsessgänget ska finnas är det kanske bra att Merida kommer och introducerar lite vildare lekar som man visserligen kan bli svettig och tovig i håret av men som å andra sidan är roligare.

   U.J.

   Radera