2013-04-16

Tvivel

Jag vet inte hur jag skall skriva detta så att det inte låter helt egotrippat, men: jag läser den finska översättningen av Anaché och tänker: det här är ju riktigt bra. En episk berättelse, karaktärerna berör och storyn håller ihop. HUR gjorde jag och skall jag NÅGONSIN kunna göra om det?

Idag känns det inte så.

6 kommentarer:

 1. Idag är vi två om tvivlet.
  känner mej helt mosad som en myra, bitter insekt.
  För jag bökar i en roskis just nu. Så känns det.
  Jag sprang, maria. Det hjälpte lite. Och sen grät jag och gnisslade. Det hjälpte också. Va kan man annat gör än bara fortsätta vara den man är. Och egoism måste man bara genomleva. Då försvinner den. Det är nog så för alla. Utom för dom som blir martyrer och tror att dom är ogeoistiska

  SvaraRadera
 2. Precis, man vet inte hur man gjorde det, var det någon annan som skrev. Och att göra det en gång till? Kommer aldrig att lyckas!
  Nu är det ju så också att Anaché ÄR en en episk, fängslande, berörande bok! Och du FÅR vara egotrippad, det hör till författarnas rättigheter, en bland de få.

  SvaraRadera
 3. Det går upp och det går ner. För nån dag sen var jag full av tvivel. Idag mår jag bra. Men om fixat att skriva, som du, mer än en fängslande berättelse så får man vara egotrippad och hysa tvivel samtidigt. Det går hur fint som helst, speciellt som det alltså går ner och sen går det upp igen.

  SvaraRadera
 4. Jag är tydligen på väg att bli redigt förkyld. Sov två timmar mitt på dan. Så jag skyller mina tvivel på det - och låtsas som att jag aldrig drabbas av författarmelankoli... Ähem.
  (Pga förkylningen vill jag inte springa, Minna. Annars hade det nog varit ett gott råd.)

  SvaraRadera
 5. Åh. Anaché är fantastisk och jag tvivlar inte på att du lyckas skriva storverk många gånger till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malin! Mina egna tvivel är dock ganska stora...

   Radera