2012-12-27

Vilken jul!

Det var en fin jul. En finfin jul. Snö och lagom kallt och regnet kom först nu, tre dagar efter jul. Mat fanns det i precis lagom mängd: vi åt just upp det sista och slapp alltså i år att äta julmat fram till nyår. Mormor tog tre nätter på raken med sonen så mor och far fick sova (=bästa julklappen). Och nu har han, peppar peppar, sovit bra helt av sig själv.
Och så julklapparna. JULKLAPPARNA! Jag fick säkert de bästa någonsin. Inget onödigt. Mest böcker eller bokrelaterat. Både sånt som jag önskat mig (men behändigt nog glömt att jag önskat) eller sånt jag inte alls kommit att tänka på att önska, men som gjorde mig verkligt glad.
Sonen fick så många att han blev smått hysterisk och bara ville öppna "pitsa" (= presenter) och inte alls lekte med något. Han har dessutom fått öppna presenter i dagarna fyra: julafton, juldagen för hans pappa är ju amerikan så det hänger en julstrumpa vid spisen, dessutom kom moster med familj på besök med nya paket, och igår var vi bjudna till makens moster där än fler paket väntade, och vi sparade några av dem till i morse. Många många böcker fick också denna lyckligt lottade tvååring.

Här är några bilder av julens exesser:

Hembakade saffransskorpor, pepparkakor och engelsk fruktkaka


Sikrom, gravad lax, svampsallad


 Berget av klappar! För fyra vuxna, en tvååting och en hund...Den här gjorde mig så glad. Ett personligt bibliotekskit! Så nu kan jag sätta ett litet kort med datumstämpel alltid då jag lånar ut en bok!

Och så böckerna. Böckerna! Alla såna jag verkligen ville ha, vare sig jag visste om det eller inte. Jag skarttar mer åt Jenny Lawsons bok än jag nånsin gjort då jag läst. Ofta läser jag på kvällen då sonen sover och får bita i en kudde för att inte väcka honom. Malmstens bok om att skriva skall jag läsa när jag börjar skriva igen i januari. Har läst lite i början och blir varm ända in i hjärtat av att ha hittat någon annan som tar det skrivna ordet på lika stort allvar som jag själv.


Och så en fantasybok pin-up-kalender! Mest gillar jag egentligen pärmen, den är så där rätt 50-tal till stämningen. Många av månadsbilderna känns som smaklösa 80-talsaffischer. Men jag älskar ändå idén med att göra karaktärer ur böcker till pin-up-flickor. Respektlöst och skoj.


2 kommentarer:

 1. Ah, vilken julidyll! Av nån anledning tyckte jag att saffransskorporna såg mest lockande ut, det är inte alls typiskt mig.

  Och ett eget bibliotekskit! Wow! Jag har fortfarande kvar barnböcker med olika utlåningssystem i blyerts längst bak, men inget så där tjusigt. Jag hade älskat det då och skulle nog fortfarande älska det nu. Av vem fick du det? Jenny Lawsons bok blev jag också nyfiken på, jag gick in på hennes blogg efter att jag läst ditt inlägg (första gången) och blev ännu mer intresserad.

  Bra jul! Härligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Saffransskorporna är sååå goda! Receptet finns här: http://www.underbaraclaras.com/jul/saffransskorpor/
   Fast jag snålar lite med saffranet.

   Jennys blogg är oerhört rolig, och en del av slutet på boken har jag läst på bloggen. Men det gör inget.

   Det VAR en bra jul! Mycket!

   Radera