2012-12-12

Nätbesvikelse

Denna säsong av The Guild är en stor besvikelse. Tyvärr. Alla karaktärerna är parodier på sig själva och nu är de alldeles för många för att man skall hinna med mer än det ytligaste skrap på 7 minuter. Rent ut sagt så är avsnitten tråkiga. Och ologiska.

3 kommentarer:

 1. Har du blivit en nätgnällare? Lite svårt att få pengarna tillbaka....=)

  Nej,jag har varit på väg att efterlysa en analys en tid. Varför funkar det inte bättre? I triviaspåren förstår man att F D har en del bra knep för att nita tittaren.
  Klart är hursomhelst att hennes "emotionella cliffhangers" inte funkat den här säsongen.Det är överhuvudtaget ont om vändningar i den här serien. Alla springer på sitt spår, i stort sett utan att mötas eller påverka varandra.
  Och så står det väl också ganska lite på spel. I förlängningen hotas ju guild:ens existens men det spåret gör man inte så mycket av. Det värsta som kan hända är typ att Codex blir av med sitt jobb men dels är vi väldigt vana vid att hon inte har något jobb och dels verkar det ju inte så idylliskt ändå.
  Intressant med att mängden karaktärer blivit för stor. Jag tycker nog att en del saker lite väl lätt går "out of character" eller vad det heter också.

  Folk får gärna lägga fram fler teorier. Jag lovar att nicka instämmande och imponerat åt åtminstone det mesta.

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte ens orkat se triviaspåren denna gång. Du har rätt i att tillräckligt mycket inte står på spel. Och relationerna... Att Madeleine ens skulle ha kommit en gång på date med Vork känns rätt osannolikt. Att hon sen skulle ha dykt upp fler gånger och haft de där konversationerna med honom... Nja. Knappast.
   Sen måste jag erkänna att de gånger det funnits någon spänning mellan Codex och Zaboo eller Fawkes varit mest intressanta. Nu saknas det helt.

   Förra säsongen var däremot jätterolig!

   Radera
  2. Med trivia-spåren menar jag i det här sammanhangen de hopklippta sjoken som sammanfattar hela tidigare säsonger. Dem ser jag i första hand för att få en skymt av alla skämt som gått mig över huvudet men på kuppen lär jag mig ett och annat kul om filmskapande och emellanåt skrivande. Det viktigaste är att F D skriver någonstans att tricket med webbserier är att skriva bra karaktärer och att ha cliffhangers som snarare är känslomässigt än spänningsmässigt engagerande. Vilket hon alltså inte verkar ha lyckats med denna gång.

   hm.. man kanske skulle hållit det inom familjen: låtit Tink bli förtjust i Zaboo (det skulle hon garanterat ha svårt för - hon talade rätt illa om hans duglighet förra säsongen). Kunde kanske givit lite driv om man kommit på ett sätt att göra det bra.
   Och hur är det möjligt att han trånar efter en NPC i 10 episoder utan mer än att det anses lite dråpligt att han trånar efter en NPC. Det borde väl gå att göra något av. Han har ju indirekt designat henne genom det där borttappade collaget. Det skulle ju till exempel kunna vara någon annan bakom (alltså ingen NPC egentligen) eller en design som kan överföras på andra spelare. Hon kanske kan kopieras. Zaboos bisarra sjöjungfruharem med 200 likadana fiskstjärtade älskarinnor.
   Något mer i den stilen skulle jag nog gillat bättre.

   Fast egentigen tycker jag inte att det är dåligt. Det har bara inte kommit igång. Fast det dramaturgiskt borde vara vid katastrofens rand.

   U.J.

   Radera