2012-12-04

Förenklat

Det här måste jag säga om att arbeta med ett kortare manus än vanligt: det är hemskt, hemskt mycket skönare att redigera. Inte enklare, nödvändigtvis: det är samtidigt det mest andlösa manus jag åstadkommit och det finns massor, massor att åtgärda. Men det är så mycket mer hanterligt än nåt på 100 000+ ord.

2 kommentarer:

  1. Jo jag vet inte hur jag skulle kunna hålla koll på alla trådar i ett hundratusenordsmanus. Hoppas jag får chansen att försöka nån gång! Å andra sidan minns jag att min redaktör en gång påpekade att varenda litet ord är megaviktigt i en barnbok, det får inte finnas en enda mening som inte skall vara där och texten får aldrig, aldrig förlora greppet om läsaren. Det finns mera utrymme för långsammare passager i böcker för mer erfarna läsare. Fast det där vet (och kan) du ju redan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med att vara exakt och väga varje ord på guldvåg är något jag verkligen övar mig på just nu... Jag har ju skrivit kortare förr, men det är länge sedan nu och jag har nog lite villat bort mig i orddjungeln.

      Radera