2012-11-17

Matsnack

Världens bästa kycklingrub: rejält med spiskumminfrön, salt, svartpeppar, kanel, ingefära och lite mindre rejält med saffran stötes i mortel. Gnides in i lämpliga kycklingdelar. In i ugnen på 225 grader i ävenså lämplig tid. Ätes t.ex. med batatfries också gjorda i ugnen, och till dem en het dippsås kryddad med smoked chipotle, cajun seasoning, Worchester sauce och ketchup. På det ett glas rödvin och lite choklad.
Ahh vad skönt det är att börja bli frisk och slippa ifrån fiskpinnar och färdig soppa-köret.

3 kommentarer:

  1. Låter jättegott detdär! Själv har jag ätit kastanjesoppa, pastakuddar, sushi, allt i små portioner för 1-3 euro. Sen en stor klunk vin köpt av bekant ung dam. Detta på Teurastamo i Fiskhamnen. Int dumt alls.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i Karis behöver man inte ordna någon restaurangdag. Vi har ju sex pizzerior.

      Radera