2012-11-18

20K

Yes, nu har jag fått ihop drygt 20 000 ord! Och jag vet hur det hela skall sluta. Jag vet bara inte riktigt vad som skall hända före slutet.

Och så vet jag en massa som måste ändras. Både fyllas ut och flat out ändras för att passa in i historien. Men jag vågar inte gå tillbaka och göra det nu, för läser jag ett endaste ett ord av den usla prosa jag åstadkommit kommer jag att helt tappa sugen... Onwards and upwards är enda sättet!

8 kommentarer:

 1. Bra jobbat, Maria!
  Mitt egna mål är att komma till 10k idag, och banne mig, det ska jag göra om jag så ska riva ut de där sista 307 ordena med glödande hovtänger! Jag har haft ett bra veckoslut, över 3000 igår och över 4500 idag - bara jag nu alltså får hovtången tillräckligt het.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över 4500 på en dag - wow, så mycket har jag aldrig skrivit på en gång!! Gratulerar!

   Radera
 2. Ont om ord? Några rätt självklara förslag:
  1. Alla viktiga personer upptäcker att de egentligen är syskon.
  2. De huvudpersoner som redan är släkt upptäcker att de inte är det utan blivit lurade att tro det i en oerhört långtgående och sinister plan av skurken.
  3. Det visar sig att de egentligen drömt alltihop dvs att skurken finns kvar men att de drömt att de vunnit och att de fortfarande drömmer och att de måste slå boven tre gånger till för att bli lite vaknare varje gång.
  4. De rastar på ett värdshus där en mystisk man övertalar dem att frakta något till punkt b, alternativt likvidera någon. I gengäld ska de få guld och nyttiga erfarenheter.
  5 De brister ut i väldigt lång sång om hur mycket de tycker om något - till exempel att bada hemma i sjön.

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du Urban, jag är nästan lite sugen på att använda mig av #1. Det skulle verkligen ställa allt på huvudet...
   Men nää. Inte denna gång. Jag tror jag får ihop mina ord ändå.

   (Jag undrar om Tolkien gjorde nano? Med tanke på alla sångerna, alltså.)

   Radera
  2. hm... jag tror jag grävde i fel verktygslåda. #5 är ganska dålig för att öka antalet ord. Däremot ganska bra på att fylla sidor eftersom det blir många blankrader etc.
   Det passar väl bättre i Tolkiens skriv-en-roman-under-en-hel-livstids-projekt.

   U.J.

   Radera
 3. Jag tycker det låter som om Lotta L till nästa år ska gå med i den där hardcoregruppen som skriver 100 000 ord på en vecka. 4 500 på en dag: tanken svindlar!

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du verkligen 100 000 ord på EN VECKA? Det låter faktsikt hardcore.

   (Men så finns det de, mycket få, som satsar på 1 000 000 ord på en månad... Galningar.)

   Radera
  2. hoppsan. Jag menade månadsgänget men så krockade det i huvudet med att LL nästan skulle kunna skriva en roman i veckan. Det blev fel alltså.

   Hans-Erik Hellbergs rekord i att skriva en bok var tydligen tre veckor för övrigt. Ifall han är bekant. Boken var gissningsvis betydligt tunnare men ändå.

   U.J.

   Radera