2012-10-09

Scrivener 2

Jag laddade ner Scrivener tack vare alla era poistiva erfarenheter och oh yeah baby! Vilket utmärkt sätt att hålla reda på allt. Where have you been all my life?!

Men: Är det så att det inte finns nån svensk version? Jag tänker på stavningen och det. Hur gör ni som använt programmet en tid för spellcheck och sånt?

7 kommentarer:

 1. Ja det var ju det, då... Så långt har jag inte ens tänkt för jag skriver min avhandling på engelska - även om jag köpte programmet med framtida, eventuellt svenskspråkiga projekt i tanken också. Å andra sidan har jag nog hunnit undra redan om det finns brittisk stavningskontroll istf amerikansk som jag nu tydligen har det inställt på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades i alla fall stänga av spellchecken och såg då att det fanns brittisk och kanadensisk stavning tillgängligt.

   Radera
 2. ÄLSKAR Scrivener!

  Har inte lyckats ändra språk på spell check, men man kan i varje fall enkelt ta bort "capitalize I" och sånt som är lite störande om man skriver på svenska... Man kan kanske spellchecka efter att man flyttat till Word?

  Ordnade upp Bildbindaren i ett mellanskede på scrivener. Det blev väldigt mycket lättare att hantera handlingen där. Nu börjar jag alla nya projekt med programmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag antar att man kan flytta till Word sedan. Kanske lika så skönt att man slipper se all spellcheck medan man jobbar?

   Radera
 3. Jag är lite desillusionerad Maria. Har tänkt mig att du skriver på papper med en bläckpenna med påfågelfjäder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag ju OCKSÅ. Papper&bläck&svandunstofflor. Men bara då jag skriver brev :-)

   Radera