2012-10-04

Positivitetsmaffian

Jag hittade den här lappen under dagens skolbesök och kunde bara inte låta bli att tänka på Positiva Engelsfors. Detta för er som läst del två i Engelsfors-trilogin, Eld. (Ursäkta mobilfotots suddighet.)


Skolan i fråga var riktigt fin med trevliga elever och allt, men just sånt här gör mig gaaalen. Det var som anteckningsboken med "Positiva tankar" på pärmen.
"Livet är härligt", just vad man inte behöver höra vissa dagar.

16 kommentarer:

 1. Innan jag läste din sista mening hade jag just studsat på den där "Livet är härligt". Det minst de som går omkring och tycker det hela tiden kan göra är att hålla tyst om saken! :)

  SvaraRadera
 2. Dessutom får jag nippor (eller något) när man uppmanas kalla sig själv för en fisk (sej, alltså). Men jag är säkert konservativ. Eller ja, jag är definitivt konservativ när det kommer till språk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Sig framom sej alla gånger.

   Radera
  2. Men man kan ju nog hålla med om att ingenting blir bättre av att man orora fisken...

   Radera
 3. Haha! Först när jag såg bilden av lappen tänkte jag att det där var nu inte alls likt Maria, att gilla såna prutthgurtigheter. Men så läste jag din kommentar under. Och ja, jag avskyr också den där typen av till exempel kedjemail. Hoppsan hejsan, livet är ljuvligt, skicka vidare detta mail till tio andra som du vill göra glada... Grrrr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och att ha det i en skola... Känns dubbelt värre.

   Radera
 4. Gahhh! *trevar efter tändstickorna* Burn!!!
  Sånt kan göra en människa vansinnig. Hu.

  SvaraRadera
 5. Om världens politiker hade varit mer oroliga sedan miljölarmen hade börjat komma på sextiotalet hade världen sett annorlunda ut. Skräck förändrar världen - önsketänkande gör det inte. eller jo...

  ..vilket ger mig ytterligare ett tillfälle att som vanligt tjata om Ehrenreich. "Gilla läget" fångar upp väldigt många av ens irritationer på nypositiviteten och sätter in det i ett stort och besvärande sammanhang. Det kan inte påstås vara fantasy men det innehåller storslagna förvandlingsnummer: hur vetenskapsmän blir charlataner, präster coacher och ekonomin - tja den blir det inte mycket med. Ett av mina främsta lästips här i världen.
  Iochförsig är attraktionsläran en sorts fantasyprodukt. Boken visar vad som händer när sådant får härja för länge hos personer som inte kan skilja mellan dikt och verklighet.

  U.J.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, jag vet att jag borde läsa den. Men å andra sidan vet jag redan att jag håller med henne om allt :-)

   Radera
 6. Hahaha! Jag faller ihop på golvet i ryckningar av skratt. Och om du hittade den där lappen i Ekenäs högstadieskola... Oj, jag kommer aldrig att kunna resa mig från golvet igen. Eller vilket högstadium som helst. Den positiva puberteten. Good luck! säger jag.

  SvaraRadera
 7. Tänker på alla tonåringar.
  Som förändras i både kropp och hjärna.
  Våldsamma förändringar som gör att allt kan kännas hur hemskt som helst.
  Och sen mötas av den där lappen...
  Är inte det misshandel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite nog ja. Ditt liv är hemskt, din pappa är alkis och slår din mamma, storebror knarkar och du själv är mobbad, men "Det är ingen idé att deppa, livet är härligt!"

   Spyreflex.

   Radera
  2. Tack och lov har den skolan någorlunda jämförelsevis sunda elever (vet jag för att jag jobbat där), annars hade jag varit orolig. För Positiva Engelsfors var RIKTIGT obehagligt.

   Radera