2012-04-22

LitteraLund i sammanfattning 2

På torsdag hade jag sedan två skolklasser som jag pratade om mina böcker och fantasy med. Jätteuppmärksamma sjuor! Och sen hade jag tid att gå och lyssna på Josephine Angelini när hon talade om sina böcker och sitt författarskap. Angelini var en av festivalens mer långväga inbjudna gäster, ända från Kalifornien.Josephine Angelini kom förra året ut med en modern tappning av Illiaden - som ungdomsfantasy. Där steg hon upp på scen och såg ut som sköna Helena själv (hon är ännu snyggare i verkligheten än på bild) och talade om sin tanke bakom serien om grekiska halvgudar. För ja, det är en trilogi - och orsaken till att hon skriver en trilogi, sa hon, är att hon växte upp med Star Wars-trilogin och såg den om och om igen.

Och då visste jag. Denna undersköna varelse är en av oss.

Jag köpte Starcrossed som den första delen heter (del två utkommer snart på engelska) och bad om att få den signerad, vilket Josephine gjorde med största möjliga grace. Senare på kvällen visade det sig att hon också var på väg till författarcoctailpartyt och där passade jag på och slog klorna i henne. Hon är yngst av åtta syskon, uppvuxen på en farm och kan köra traktor. Hon bor i LA och älskar Terry Pratchett, växte upp på en diet av författare som Tolkien och Anne McCaffrey och ja, ni förstår att vid det här laget var jag totalt såld. Dessutom var hon så trevlig så jag fick fel i huvudet.

Men på coctailpartyt fick jag också prata fantasy med en bunt svenska fantasyförfattare - Elin Fahlstedt (som bor i underbara Visby), Nene Ormes och Stefan Ingstrand. Vi pratade bland annat Harry Potter en lång stund. Det gör gott i själen att få umgås med andra som är lika passionerad för något som man själv är. Samtliga satt sedan i en diskussionspanel med mig på fredag förmiddag, Stefan som moderator, med Niklas Krog som fjärde deltagare.

Äh det här blev så långt att jag tror att det får bli en del 3 i morgon!

TILLÄGG: Nene bloggar lite om hur fint det var att få prata med likasinnade här.

2 kommentarer: