2012-03-06

Ungdomsboksfrossa

Ett nytt inköp kom med posten igår:

Jag har läst en hel del ungdomsböcker på sistone - icke-fantasy! Vad har det gått åt mig? Bra har de flesta varit också. Nu väntar Jellicoe Road på mig. Den har (då den kom ut) blivit mycket omskriven i bloggosfären, speciellt av Johanna Lindbäck, själv ungdomsboksförfattare. Till slut kunde jag inte hålla mig utan beställde den från Adlibris. Ack om Lukas-biblioteken här i regionen hade lite fler böcker på originalspråken... Jag skulle spara många euron då.

2 kommentarer:

  1. Har du funderat på att skaffa en Kindle eller någon annan läsplatta? Eller kanske du har en redan? Många Kindleböcker är billigare än pocketvarianterna, och så får man dem med det samma. Nackdelen är förstås att man inte kan bläddra lika enkelt som i en vanlig bok, och att charmen med att ha boken i hyllan försvinner... Jag hade min Kindle med på vår långresa i jan-feb och det var perfekt, jag hade aldrig orkat bära med mig så många böcker som jag läste!

    SvaraRadera
  2. Nja. Om jag skulle fara på en lång resa skulle jag absolut överväga det, men just nu har jag nog inte behovet. Jag älskar boken som fysiskt föremål! Och så tycker jag om att läsa ute (på sommaren), och i badet. En Kindle mår nog inte så bra av ett dopp i badvattnet, men en bok lider ingen större skada!

    SvaraRadera