2011-02-19

Dumma hjärna

Det tråkiga med att vara vuxen är att man blivit så cynisk.

Vi hyrde filmen The Goonies via iTunes igår kväll och det är ju en härlig äventyrsfilm (fast oj vad det var svårt att hänga med i dialogen, vet inte om det beror på våra högtalare eller vad). Men min dumma vuxna hjärna förstörde hela tiden tittarupplevelsen. "Jaha, hur kom skurkarna förbi de nedfallna stenblocken då", "Men inte får man behålla skatter man hittar, de tillhör myndigheterna" och så vidare. Kan man inte få tyst på sin vuxenhjärna på något vis!

Fast en sak är säker: Efter att ha sett Goonies på nytt är jag ännu mer störd på att Sean Astin inte fick spela Frodo.

9 kommentarer:

 1. Är det så att ni har ett amerikanskt iTunes-konto, för i finländska iTunes finns ju varken filmer eller tv-serier? :(

  SvaraRadera
 2. Just så fint ställt har vi det :-)

  SvaraRadera
 3. En av mina favoritfilmer från då jag var liten! Kan den typ utantill. Såg den igen för ett par år sen och gillade den fortfarande, medan mitt filmsällskap den kvällen (som inte sett filmen förr) tyckte den var riktigt dålig. Men en klassiker i sin genre är den minsann. Vad hände med han som spelade Data? Han var ju med i Indiana Jones också, men sen dess verkar han ha försvunnit spårlöst...

  SvaraRadera
 4. Jag måste skryta lite: Min man studerade vid Berkeley samtidigt som Chunk! Alltså Jeff Cohen. Han brukade göra The Truffle Shuffle då det var football.
  Data verkar senast ha haft en filmroll 2002 (enligt Wiki).

  SvaraRadera
 5. Ah, the goonies, vilken nostalgi. Tror vi har den någonstans i gömmorna, ska nog bli lördagsfilmen med barnen i kväll.

  Man ska aldrig tänka logiskt när man ser gamla filmer för det är nästan så de blir mer och mer ologiska ju äldre de blir :D

  (Jag var lite kär i Corey Feldman när jag var liten så det är var lätt en av mina favoritfilmer tillsammans med lost boys och license to drive och en djävul till granne :D)

  SvaraRadera
 6. Åttiotalet hade de bästa barn/ungdomsfilmerna!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att en del av charmen med att se dåliga filmer (dåliga som i ologiska osv.) är just att kommentera allt som inte funkar eller stämmer i verkligheten :-) Min arma sambo blir lite nervös på det ibland...

  SvaraRadera
 8. Jo, det kan jag också tycka om att göra. Men när det gäller Goonies så vill jag inte sitta och tycka att filmen är dålig/ologisk, jag vill bli HÄNFÖRD!

  SvaraRadera
 9. Åh, Goonies! Tack för att du påminde mig om en film jag älskade! (Men tyvärr misstänker jag att jag också skulle bli störd av vuxenglasögonen om jag såg den idag...)

  SvaraRadera